Sposób przygotowania:
Szybka zupa fasolowa
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Włoszczyznę obrać i umyć. Marchew, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora drobno pokroić. Na wrzący bulion wrzucić przygotowane warzywa, dodać liść laurowy, ziele angielskie, suszoną włoszczyznę (moim zdaniem podkreśla smak zup lepiej niż glutaminian sodu) i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Kiedy włoszczyzna będzie prawie miękka, dołożyć do zupy fasolę razem z zalewą. Dodać kminek, majeranek i pogotować jeszcze trochę aż smaki się połączą. Doprawić solą i pieprzem.
Kiedy włoszczyzna będzie prawie miękka, dołożyć do zupy fasolę razem z zalewą. Dodać kminek, majeranek i pogotować jeszcze trochę aż smaki się połączą. Doprawić solą i pieprzem.