Sposób przygotowania:
szynka gotowana z musem jarzynowym
Do garnka włożyć włoszczyznę, wrzucić mięso ( w całości) , przyprawić i gotować ok 1godziny. Ugotowane mięso można podsmażyć chwilkę na patelni bądź grillu.
Mus jarzynowy:
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać drobno, smażyć na masełku, jak cebulka się zarumieni dodać startą na grubych oczkach marchew, pietruszkę, seler, pokrojone w kostkę pomidory, przyprawić, smażyć ok 5 minut, zalać wodą i dusić ok 15 minut.
Jak warzywa zmiękną można zmiksować jarzyny bądź przetrzeć przez sitko, bądź podawać w całości. na koniec dodać posiekaną pietruszkę.
Mus jarzynowy:
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać drobno, smażyć na masełku, jak cebulka się zarumieni dodać startą na grubych oczkach marchew, pietruszkę, seler, pokrojone w kostkę pomidory, przyprawić, smażyć ok 5 minut, zalać wodą i dusić ok 15 minut.
Jak warzywa zmiękną można zmiksować jarzyny bądź przetrzeć przez sitko, bądź podawać w całości. na koniec dodać posiekaną pietruszkę.