Sposób przygotowania:
Szynka w chrzanowo-koperkowym sosie
Mięso myjemy,osuszamy na ręczniku kuchennym kroimy na plastry lekko rozgniatamy ręką oprószamy mieszanką ziół do smaku.Odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy masło z olejem obsmażamy mięso z każdej strony na rumiano.Na reszcie tłuszczu szklimy cebulę posiekaną w piórka. W garnku zagotowujemy wodę z kostką bulionową listkiem laurowym oraz zielem i pieprzem wrzucamy mięso z cebulą i dusimy około 40-45 minut aż będzie miękkie. Mąkę pszenną rozrabiamy z mlekiem i śmietaną wlewamy do gotującego się mięsa dodajemy chrzan oraz posiekany szczypiorek,doprowadzamy sos do wrzenia doprawiamy ewentualnie jeszcze solą do smaku oraz białym pieprzem i odstawiamy . Podajemy z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem.