Sposób przygotowania:
Szynka w warzywach na sposób chiński ;-)
Mięsko kroimy w paseczki, kosteczkę jak się komu podoba :-) solimy, dodajemy pieprzu i parę kropel sosu sojowego, sosu słodko kwaśnego i odstawiamy na czas jak warzywka pokroimy. (ja dodaję jeszcze nasze grzyby suszone i mielone) cebulę, paprykę, czosnek, marchewkę, dymkę kroimy w cienkie paseczki mięsko chwilę dusimy potem smażymy (ma być twardawe) najlepiej robi się to na wok`u jest szeroki i można mięsko na boczek przesunąć, teraz dodajemy masze warzywka chwilę podduszamy i wszystko dokładnie mieszamy (warzywa też mają być twardawe) Chińczycy lubią czuć składniki :-) to tyle podajemy z ryżem lub jakimś chińskim makaronem np. ryżowy, sojowy, maniokowy jakikolwiek :-) smacznego
http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=21#p21
http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=21#p21
astra
nadiya225