Sposób przygotowania:
Szynka wieprzowa z ,, kurnej chaty „
Zrobić pastę przyprawową z oleju , miodu , musztardy ( lub gorczycy ) , zmiażdżonego czosnku , mielonego jałowca , rozmarynu, majeranku , powidełek głogowych , wódki , soli . Natrzeć dobrze mięso .Zostawić przykryte w kamionce lub szklanym pojemniku w lodówce na 48 godzin .Przez ten czas przewracać i wcierać przyprawę w mięso . Namoczyć Garnek Rzymski na 15 minut . Zetrzeć nadmiar przyprawy z mięsa i ułożyć w garnku .Dorzucić pokrojone w paseczki namoczone śliwki i grzyby , pokrojone w pół plasterki cebule i marchewkę . Podlać ½ szklanki wody . Wstawić do zimnego piekarnika . Piekarnik rozgrzać do temperatury 100 * C . Potem podkręcić do 230 * C i piec 2 godziny . Wyjąc mięso .Sos zlać do garnuszka . Podlać ½ szklanki wody . Dodać piernik i zagotować .
msewka
Nie wiem , jak wygląda garnek rzymski, ale jak możesz to wklej zdjęcie na forum do przepisu.Skorzystam i ja i inni zapewne.5
Babciagramolka
Prosisz masz - już wklejam
ewasng
romek1964
Babciagramolka
To czekam niecierpliwie na Twoje pomysły co i jak w nim robić .Ja ciągle odkrywam jego nowe możliwości .