Sposób przygotowania:
Tarta cukiniowa
Z składników ciasta zagniatamy kruche ciasto i schładzamy go w lodówce. Wyjmujemy ciasto, wylepiamy ciastem foremkę z wystającym brzegiem, nakłuwamy ciasto widelcem i pieczemy na jasno złoty kolor. W międzyczasie rozkłócamy jaja z śmietaną, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię, komosę ryżową i starty ser. Doprawiamy tymiankiem, pieprzem czarnym i ziołowym oraz maleńka szczyptą soli (ser już jest słony i nadaje charakter potrawie) . Rozkładamy na podpieczonym cieście doprawiony farsz po czym wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. Pieczemy tartę 35 minut do chwili, aż góra ładnie się zezłoci . Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy ją na 5 minut, by odpoczęła :) Dekorujemy tartę listkami i kwiatami nasturcji po czym podajemy w foremce na stół. Kroimy na porcje i na każdej umiszczamy po jednym listku i kwiatku nasturcji.
misia5
jaNina
Proszę, częstuj się :)
alaaa