Sposób przygotowania:
Tarta dyniowo grzybowa Eli na makaronowym spodzieprzygotowanie mięsa
Mięso z udek kurczaka pokroić w paski Do kurczaka dodać przyprawę do mięs, czosnek granulowany, olej i wymieszać.
przygotowanie mięsa cd
Przyprawionego kurczaka usmażyć na rozgrzanej patelni.
przygotowanie grzybów
Grzyby oczyścić i pokroić. Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie grzybów cd
Na patelni rozgrzać olej, dodać grzyby i cebulę. Całość oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie pozostałych składników
Dynię piżmową pokroić w kostkę.
przygotowanie pozostałych składników cd
Ser gouda zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
przygotowanie pozostałych składników cd
Makaron rozłożyć na prostokątnej blaszce.
przygotowanie tarty
Makaron posypać połową sera i wyłożyć dynię.
przygotowanie tarty cd
Na dyni rozłożyć usmażonego kurczaka.
przygotowanie tarty cd
Na kurczaku rozłożyć usmażone grzyby.
przygotowanie tarty cd
Śmietanę, jajka i przyprawy wymieszać i wlać do tarty. Całość posypać resztą sera. Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 60 minut.
Smacznego!