Sposób przygotowania:
Tarta serowa z porzeczką
CIASTO: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.Gotowym ciastem wykładamy boki i dno formy. Ciasto nakłuwamy w kilku miejscach widelcem.
SER: Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy ser, mąkę, czekoladę starta na tarce oraz alkohol. Masę serową wylewamy na ciasto kruche. Na ser wykładamy porzeczkę. Całość oprószamy kruszonką. Ciasto pieczemy w 180°C prze około 50 minut.
KRUSZONKA: Składniki kruszonki łączymy razem w misce, rozcierając je w dłoniach.
SER: Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy ser, mąkę, czekoladę starta na tarce oraz alkohol. Masę serową wylewamy na ciasto kruche. Na ser wykładamy porzeczkę. Całość oprószamy kruszonką. Ciasto pieczemy w 180°C prze około 50 minut.
KRUSZONKA: Składniki kruszonki łączymy razem w misce, rozcierając je w dłoniach.