Sposób przygotowania:
Tarta wiśniowa pod kokosową kruszonką
CIASTO KRUCHE: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Jeśli było by za twarde dokładamy mleko. Tak przygotowanym ciastem wykładamy natłuszczoną formę. NADZIENIE: •Ok 600 gram wiśni Wiśnie myjemy i osuszamy. Następnie drylujemy. Pozbawione pestek owoce wykładamy na wyłożone ciasto kruche, delikatnie odciskając sok. Całość przykrywamy kokosową kruszonką. KRUSZONKA: Wszystkie składniki umieszczamy w misce. W dłoniach rozkruszamy je, tak by powstała kruszonka. Gotową wykładamy na owoce. Tarte wstawiamy do piekarnika na około 35 -40 minut w 180°C. Gdyby wierzch się szybciej zarumienił przykrywamy go złotkiem i pieczemy do momentu jak spód będzie gotowy.