Sposób przygotowania:
Tarta z kiełbasą
1. Mąkę przesiać, dodać sól, bazylię. Wbić jajko, połączyć nożem. Następnie dodać posiekane masło i zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30minut do lodówki. Następnie rozwałkować i wylepić dno formy o wym. 24x27cm. Nakłuć gęsto widelcem.
2. Grzyby oczyścić, podsmażyć wraz z posiekaną cebulką. Paprykę umyc, oczyścić, pokroić w kostkę. Na cieście układać na przemian, grzyby z cebulą, kiełbasę pokrojoną w półplasterki i paprykę. Posypać odsączoną kukurydzą. Śmietanę połączyć z rozkłóconymi jajkami, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Sosem polać tartę.
Piec ok. 35minut w temp. 190st.
2. Grzyby oczyścić, podsmażyć wraz z posiekaną cebulką. Paprykę umyc, oczyścić, pokroić w kostkę. Na cieście układać na przemian, grzyby z cebulą, kiełbasę pokrojoną w półplasterki i paprykę. Posypać odsączoną kukurydzą. Śmietanę połączyć z rozkłóconymi jajkami, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Sosem polać tartę.
Piec ok. 35minut w temp. 190st.