iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Terrina drobiowo-łososiowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Taka terrinka jest bardzo delikatna w smaku i smaczna. Możemy podawać jako dodatek do chleba oraz z ulubionymi sosami.

Terrina drobiowo-łososiowa  Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Terrina drobiowo-łososiowa

 

Sposób przygotowania:

Terrina drobiowo-łososiowa
Pierś kroimy w średnie kostkę, natomiast łososia w paski. Następnie rozdrabniamy blenderem mięso oraz rybę. Masa powinna być pulchna. Pomidory bardzo drobno siekamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli i dodajemy śmietanę, dodajemy do masy i wsypujemy bułkę tartą. Dodajemy również szczypiorek oraz pietruszkę. Lekko solimy, bo pomidory suszone oddadzą z siebie sól podczas pieczenia. Masę przekładamy do keksówki. Na wierzchu układamy paski pora oraz papryczki chili. Pieczemy przez 50 minut w temp. 160 stopni. 
Terrina drobiowo-łososiowa
Pierś powinna byś pokrojona w średniej wielkości kostkę
Terrina drobiowo-łososiowa
Pierś zblendowana powinna być połączona ze zblendowanym łososiem
Terrina drobiowo-łososiowa
Po dodaniu pozostałych składników mieszamy całość