Sposób przygotowania:
Tiramisu z wiśniami
Ciasto: ubijamy całe jajka z wanilią. pod koniec dodajemy po troszku cukier. Do ubitej masy po troszku dodajemy przesiane maki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżka( najlepiej drewnianą). na koniec dodajemy kakao. Przelewamy do formy wysmarowanej margaryną i grysiekiem lub bułką tarta i pieczemy 35 min w temp. od 150 do 180 stopni C. Po upieczeniu studzimy. Gotową masę ubijamy z mlekiem ( według przepisu na opakowaniu). Ciasto kroimy na 3 części ( mozna na 2), nasączamy kawą, kładziemy wiśnie, a na nie masę i powtarzamy na kolejnej warstwe, przykrywamy ostatnim biszkoptem, wszystko delikatnie dociskamy. Na wierzch rozpuszczamy wszyskie składniki na polewę i czekamy aż sie połączą, dekorujemy wierzch ciasta + wiórki kokosowe. Chłodzimy w lodówce.