Sposób przygotowania:
Torcik brzoskwiniowy na zimno
wcześniePrzygotować j składniki i pozostawić w temperaturze pokojowej, dzięki temu w masie nie będzie grudek. Przygotować galaretkę brzoskwiniową według przepisu i odstawić do wystudzenia. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami i odstawić.Do mleka wsypać żelatynę aby napęczniała a potem podgrzać i dokładnie rozpuścić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Ciąglę ucierać i dodawać po jednym żółtku a potem porcjami serek. Następnie dodać przestudzoną żelatynę, wszystko wymieszać mikserem. Serową masę wyłożyć na biszkopty. Gdy masa lekko stężeje na wierzchu ułożyć osączone brzoskwinie, które układamy wgłębieniem od pestki do góry i lekko wcisnąć w masę. Ponownie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Gdy masa stężeje w zagłębienia po pestkach wkłożyć odrobinę dżemu i zalać tężejąca galaretką, odstawić do stężenia. Można uzyć równiez świeżych brzoskwiń. Sok z brzoskwiń można tez wykorzystać do przygotowania galaretki.