Sposób przygotowania:
Torcik grysikowy z jagodami i malinami
Tortownicę najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia, następnie układamy na spodzie okrągłe biszkopty. Mleko gotujemy razem z masłem, a kiedy masło się roztopi wsypujemy stopniowo kaszkę mannę. Pamiętamy o tym, żeby cały czas mieszać, żeby nie utworzyły się grudki oraz by się nie przypaliła !!! Gdy kasza zgęstnieje wsypujemy cukier i cukier waniliowy. kaszę zestawiamy z ognia i studzimy, co jakiś czas mieszając. Równie dobrze możemy wyłożyć gorącą kaszę na biszkopty, nie czekając, aż przestygnie. Wtedy czekamy, aż nam ostygnie w tortownicy. Na zimną kaszę wykładamy umyte jagody i maliny i zalewamy galaretką ( wcześniej rozpuszczoną w 700-750 ml gorącej wody i ostudzoną ). wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po zdjęciu boków tortownicy posypujemy boki torcika ziarnami sezamu, lekko dociskając - masa jest wilgotna, więc bez problemu się przyklejają :) Torcik przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO :)