Sposób przygotowania:
Sernik smietankowy z malinami
150 gram cukru i cukier waniliowy ubic z 5 jajkami. Powoli dosypywac make, dalej ubijajac, na koniec dodac starta skorke z pol cytryny. Piec ok.30 min. w temp. 160 stopni. Upieczony i calkowicie ostudzony biszkopt przekroic na pol. Zelatyne namoczyc w kilku lyzkach zimnej wody. 175 gram cukru, 3 zoltka wymieszac i podgrzac z 150 ml. mleka ( nie gotowac!). Do goracej masy mlecznej dodac napeczniala i pozniej podgrzana i rozpuszczona zelatyne, dobrze wymieszac. Odstawic na ok. 30 min. Smietane ubic, dodac do niej serek homog. i wymieszac. Nastepnie do masy serowej dodac mase mleczna , wymieszac. Odlozyc 4 lyzki do dekoracji. Do reszty sernika dodac maliny (13 sztuk odlozyc do dekoracji), delikatnie wymieszac. Mase serowa wylozyc na dolny biszkopt (ktory wkladamy do tortownicy i zamykamy obrecz). Gorny kawalek biszkoptu kroimy na 12 rownych trojkatow i kladziemy na gore sernika (zdjecia dodam na forum). Tort odstawiamy na kilka godzin do lodowki (najlepiej jest go przygotowac dzien predzej.. Przed podaniem udekorowac pozostala masa serowa i malinami i posypac cukrem pudrem. Zeby smietana sie dobrze ubila wstawiam naczynie w ktorej ja ubijam na pol godziny do lodowki a widelczyki z miksera wkladam do zamrazalnika. No i oczywiscie smietana tez musi byc zimna:)
Jojo
iwi69
Selena
POLECAM
monia2005
Sarenka
luna
misia53
A.B.
eli_555
Anula
asia77
Pyza
msewka
Chyba nie bardziej, niż ja.
norbi53
kasik12