Sposób przygotowania:
Torcik malinowo-kokosowyETAP 1:
Biszkopt:
Na sztywną pianę ubić białka z cukrem. Następnie dodać żółtka, olej, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszać i przełożyć do okrągłej tortownicy o średnicy 26 cm. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni C około 25 minut.
ETAP 2:
Mus malinowy:
Maliny i wodę gotować w garnku do momentu rozpadnięcia się malin. Następnie zmiksować blenderem i wsypać galaretki, wymieszać i doprowadzić do wrzenia ale nie gotować. Wystudzić i wlać do formy o średnicy 20 cm, wyłożonej folią spożywczą. Wstawić do lodówki na około 40 minut.
ETAP 3:
Masa kokosowa:
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę.W mleku kokosowy namoczyć żelatynę następnie lekko podgrzać aby się rozpuściła. Na sztywno ubić śmietanę i dodać małymi porcjami biały ser, przestudzoną czekoladę, likier, wiórki kokosowe i żelatynę. Wymieszać i podzielić na dwie równe części.
ETAP 4:
Poncz:
Kawę zaparzyć, odstawić do wystudzenia. Po tym czasie wlać likier kokosowy i wymieszać.
ETAP 5:
Biszkopt przełożyć do formy, nasączyć ponczem kokosowym, cały obwód obłożyć ciasteczkami i następnie wylać jedną porcję masę kokosowej. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ułożyć na środku stężały mus malinowy i wylać drugą porcję masy kokosowej, wygładzić wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na około 30 minut.
ETAP 6:
Ciasto udekorować perełkami, cukrem błyszczącym, czekoladowymi listkami i malinami.
Megi-
EwelinaP
polecam ten przepis bo jest pyszny :)
Katerina<3
EwelinaP
Katerina<3
EwelinaP
EwelinaP
EwelinaP