Sposób przygotowania:
Torcik wiśniowo-czekoladowy
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy, dodajemy puder, proszek i żółtka - miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy pianę, cały czas miksując. Gotową masę wlewamy do tortownicy. Biszkopt pieczemy ok 45 minut w temperaturze 180 stopni. Dżem, wiśnie, cukier i wiśniówkę mieszamy w garnku. Gotujemy do momentu, aż cukier się rozpuści. Żelatynę zalewamy odrobiną wody, mieszamy. Podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia w mikrofali, następnie dodajemy do masy wiśniowej. Odstawiamy do wystygnięcia. Czekoladę kroimy w małe kawałki, i rozpuszczamy w kąpieli wodnej - do jednolitej masy. Śmietanę ubijamy z cukrem na puszystą, następnie powoli dodajemy przestudzoną czekoladę. Biszkopt kroimy na dwie równe części. Białą czekoladę drobno siekamy, i mieszamy z kakaową posypką. Mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gotową nakładamy na folię aluminiową, formując wzorki. Wstawiamy do lodówki. Śmietanę ubijamy z cukrem. Blat biszkoptu smarujemy masą wiśniową, przykrywamy drugim biszkoptem. Masę czekoladową nakładamy na górę i boki. Nożem wyrównujemy powierzchnię. Boki tortu posypujemy wiórkami z czekolady. Śmietaną dekorujemy górę tortu, dodatkowo ozdabiamy czekoladowymi wzorkami.