Sposób przygotowania:
Tort ananasowo-mandarynkowy
Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Jajka ubić z cukrem, 3łyżkami gorącej wody i aromatem na puszystą masę. Dodać proszek do pieczenia, obie mąki, wymieszać. Tortownicę o średnicy 26cm natłuścić, ciasto wlać do formy, piec 25minut, wystudzić, usunąć boki tortownicy. Plastry ananasa i mandarynki odcedzić. Wierzch biszkoptu równo ściąć, ciasto przekroić na 2placki. Dolny placek posmarować galaretką porzeczkową. Miskę o średnicy 26cm posmarować olejem, wyłożyć folią spożywczą. Plastry ananasa osuszyć i wyłożyć nimi miskę, w wolne miejsca włożyć trochę mandarynek. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Z cytryny wycisnąć sok. Mango obrać, miąższ odkroić od pestki. Sok ananasowy podgrzać z cukrem, sokiem z cytryny i mango, zmiksować. Do musu dodać żelatynę. Przestudzić. Dodać jogurt, wymieszać. Śmietanę ubić, razem z resztą mandarynek dodać do kremu jogurtowego, wymieszać. Połową kremu wysmarować owoce w misce tak aby na środku było wgłębienie. Przykryć biszkoptem posmarowanym galaretką, galaretką do kremu. Lekko docisnąć. Na ciasto wyłożyć resztę kremu, przykryć drugim biszkoptem. Docisnąć. Ciasto chłodzić w lodówce 5godzin. Ciasto wyłożyć na paterę, odwracając miskę, zdjąć miskę. Brzeg tortu udekorować płatkami migdałowymi.