Sposób przygotowania:
Tort lalka
CIASTO: Mąkę wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia. Oddzielić białka od żóltek. Ubić żółtka z połowa cukru,aż do białości. Ubić białka na sztywno.Dodawać powoli drugą połowę cukru i dalej ubijać,az masa będzie błyszcząca. Powoli dodwać do białek masę z żółtek i ubijać. Gdy masy dobrze się połączą dodawać powoli "suche"skladniki i delikatnie wymieszać. Puszysta masę wylać do posmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy. Piec 60 minut w 160-170 st. Po wystudzeniu przekroić na 4 blaty. I MASA TWAROŻKOWA: Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami gorącej wody i zostawic na kilka minut do napęcznienia.Później zamieszać i doprowadzic do rozpuszczenia. Twaróg i cukier wymieszać.Do jeszcze ciepłej żelatyny dodać łyżkę masy twarogowej i dobrze wymieszać.Całość połączyć z resztą masy.Ubić śmietanę n sztywno i dodac do masy.Dodać pokrojone brzoskwinie. II MASA GALARETKOWA: zrobic galaretkę wg przepisu na opakowaniu III MASA BUDYNIOWA: Z 0,5l mleka odlac szklankę.Resztę mleka zgotować z cukrem i cukrem waniliowym.W tej samej szklance mleka rozmieszać obie mąki.Wlać do gotującego się mleka z cukrem.Pogotować kilka minut.Utrzeć a masłem. PRZEŁOŻENIE CIASTA: 1.naponczowane ciastomasa twarogowa 2.naponczowane ciastogalaretka 3.naponczowane ciastomasa budniowa Na samej górze umocowac lalkę bez nóg i ubrań.Obłożyc tocik i lalke masą cukrową.Można do masy cukrowej dodac barwniki spożywcze i dekorowac torcik dowolnie.
ankaaa86_aa
czekoladka_m
evita0007
ankaaa86_aa
https://gotujmy.pl/biala-masa-cukrowa,przepisy,90614.html