Sposób przygotowania:
Tort prezydent (ambasador)
BISZKOPT: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Do ubitych dokładamy stopniowo cukier, a następnie żółtka. Do puszystej masy dokładamy mąkę, proszek do pieczenia oraz olej. Delikatnie łączymy składniki. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy około 15-20 minut w 180˚C. Gotowy biszkopt studzimy. MASA: Połowę mleka zagotowujemy z cukrem. W drugiej części rozpuszczamy budynie, mąki oraz żółtka. Tak przygotowaną mieszaniną zalewamy gotujące mleko. Gotujemy budyń, a następnie studzimy go. Między czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Kakao zaparzamy w niewielkiej ilości wody i studzimy. Brzoskwinie i ananasy kroimy w kostkę. Orzechy siekamy. Czekolady kroimy w drobną kostkę.Kakao, rodzynki, orzechy i mleczną czekoladę dodamy do jednej połowy masy. Brzoskwinie, ananasy i białą czekoladę dodamy do drugiej połowy masy. Masło ucieramy. Do utartego dokładamy stopniowo ostygnięty budyń. Gotową masę dzielimy na połowę. Do pierwszej połowy dodajemy kakao. Dokładnie ucieramy. Następnie wsypujemy wymieszane ze sobą orzechy, rodzynki orz mleczną czekoladę. Mieszamy całość łyżką. Masę wykładamy na upieczony biszkopt. Do pozostałej białej masy dokładamy przygotowane owoce oraz białą czekoladę. Całość łączymy. Wykładamy na masę z kakao. GALARETKA: Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Tężejącą wylewamy na przygotowany tort. Całość ostawiamy do zastygnięcia.