Sposób przygotowania:
Tort urodzinowy wiśniowo - malinowy
Na mleku gotujemy kaszę mannę z dodatkiem 2 łyżek cukru, studzimy. Masło ucieramy na puch, dodajemy ostudzoną kaszę mannę i miksujemy do połączenia. Owoce odcedzamy z kompotu, do kompotu dolewamy wodę aby było około 400 ml, zagotowujemy, wsypujemy galaretkę i rozpuszczamy ją w kompocie, odstawiamy by zaczęła tężeć. Biszkopt przekrawamy na 3 blaty, na dolny blat nakładamy owoce, zalewamy tężejącą galaretką i przykrywamy kolejnym blatem. Kolejny brat smarujemy konfitura malinową. Nakładamy masę z kaszy manny i przykrywamy trzecim blatem. W 50 ml gorącej wody rozpuszczamy żelatynę i odstawiamy do ostudzenia musi być zimna. Zimną śmietanę ubijamy z pozostałym cukrem, dolewamy zimną żelatynę. Masą śmietanową okładamy z zewnątrz tort. Czekoladę ścieramy na tarce. Obsypujemy tort czekoladą. Dekorujemy pozostałą śmietaną wg uznania.