Sposób przygotowania:
Tort wiśniowy
Na samym początku żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę.Następnie dodajemy 100 ml wody i 4 łyżeczki rozmiękniętego masła.Kolejno białka ubijamy na sztywna pianę oraz łączymy z żółtkami.Kolejno mąkę przesiewamy przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia, kakao oraz mąką ziemniaczaną.I mieszamy z masą, pieczemy w temperaturze 170 stopni w 35 minut.Potem niecałą szklankę soku wiśniowego łączymy z mąką ziemniaczaną. Później biszkopt kroimy na trzy części i skrapiamy alkoholem.I pod koniec nasze pracy śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem i rozpuszczoną żelatyną i dodajemy do masy wiśniowej.Następnie przekładamy nią biszkopt i schładzamy.Na koniec dekorujemy ubitą śmietana wiśniami i startą wcześniej gorzką czekoladą.
agabi22
edytaha
agabi22
też tak mi się zdawało:)
elzbieta8960
Lukaszek tylko nie wmawiaj mi ze sam tort upiekles skoro dodajesz przepis na niego.
Przyznaj sie skad sciagnales ten przepis ? bo w to ze jest to Twoj wyprobowany przepis i wlasnorecznie upieczony tort w zyciu nie uwierze :)
bajtek
misia14
bernika