Sposób przygotowania:
Tortellini z potrawką z cukinii
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulkę posiekaną w kostkę szklimy. Cukinię obieramy, kroimy w paski, dodajemy na patelnię. Razem z cebulą smażymy przez kilka minut mieszając. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, dokładamy do cukinii gdy ta już jest miękka. Całość trzymamy na dość dużym ogniu i mieszając czekamy aż odparuje zbędna woda z patelni. W tym czasie solimy potrawę i doprawiamy pieprzem. Wgniatamy także czosnek. Dorzucamy trochę bazylii i oregano. Do sosu można dodać przecier pomidorowy aby poprawić jego kolor. Gotowy sos układamy na porcjach tortellini. Dekorujemy ósemkami pomidora, oliwkami i startym serem żółtym. Podajemy bardzo gorące. Smacznego!