dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Towarzyski schab

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Schab w zacnym towarzystwie kalarepy, marchwi i imbiru

Towarzyski schab Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Towarzyski schab

 

Sposób przygotowania:

Towarzyski schab
Mięso umyłam i pokroiłam na plastry grubości 1 cm. Następnie mięso posoliłam, popieprzyłam i obsmażyłam na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Kalarepę i marchew obrałam i starłam na dużych oczkach tarki. Imbir obrałam i starłam na mniejszych oczkach tarki. W szerokim rondlu rozgrzałam łyżkę oleju i podsmażyłam lekko nasiona słonecznika. Do słonecznika dodałam kalarepę, marchew, imbir, sos sojowy i chili. Całość smażyłam mieszając 5 minut. Po tym czasie do rondla włożyłam kotlety, podlałam kilkoma łyżkami wody i dodałam kopiastą łyżkę sklarowanego masła. Potrawę dusiłam pod przykryciem przez 10 minut. Kotlety z jarzynką podałam z piure ziemniaczanym.
Towarzyski schab
Kalarepę, marchew i imbir starłam na tarce
Towarzyski schab
Delikatnie podsmażone nasiona słonecznika
Towarzyski schab
Podsmażone warzywa z dodatkiem sosu sojowego i chili
Towarzyski schab
Wcześniej podsmażone mięso dusiłam na warzywach z dodatkiem masła