Sposób przygotowania:
Towarzyski schab
Mięso umyłam i pokroiłam na plastry grubości 1 cm. Następnie mięso posoliłam, popieprzyłam i obsmażyłam na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Kalarepę i marchew obrałam i starłam na dużych oczkach tarki. Imbir obrałam i starłam na mniejszych oczkach tarki. W szerokim rondlu rozgrzałam łyżkę oleju i podsmażyłam lekko nasiona słonecznika. Do słonecznika dodałam kalarepę, marchew, imbir, sos sojowy i chili. Całość smażyłam mieszając 5 minut. Po tym czasie do rondla włożyłam kotlety, podlałam kilkoma łyżkami wody i dodałam kopiastą łyżkę sklarowanego masła. Potrawę dusiłam pod przykryciem przez 10 minut. Kotlety z jarzynką podałam z piure ziemniaczanym.
edytaha
dża