Sposób przygotowania:
Tradycyjna zupa cebulowa z grzanką i serem rokfor
Warzywa HORTEX wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, wrzucamy 1 liść laurowy i 2 ziarnka ziela angielskiego. Na małym ogniu gotujemy, aż będą miękkie. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojoną w pół talarki lub piórka cebulę i solimy. Na malutkim ogniu ją karmelizujemy i wlewamy do niej wodę z gotowania warzyw(tyle, by przykryła cebulę i była jeszcze 1 cm nad nią). Dusimy chwilkę i doprawiamy solą i pieprzem. Można oczywiście dodać część warzyw z gotowania. Ja dodałem część, a resztę warzyw przetarłem i miałem drugą zupkę, praktycznie i ekonomicznie. Teraz na każdej kromce kładziemy po kawałku sera i zapiekamy je w mikrofali lub w piekarniku z funkcją grillowania od góry, można też w zwykłym piekarniku. Zupę podajemy gorącą z ciepłymi grzankami. Smacznego ;)