Sposób przygotowania:
Truskawkowe torciki
Masło utrzeć z cukrem na gładki krem, następnie dodać żółtka i ucierać dalej, dosypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy oraz drobno posiekaną czekoladę, wszystko dokładnie wymieszać i ostrożnie połączyć z pianą ubitą z białek. Ciasto wylać na wyłożoną papierem blaszkę (36 cm na 26 cm). Piec w 200 st przez 20 minut po upieczeniu wystudzić i przeciąć na wzdłuż na dwa placki. Krem: Truskawki zmiksować z cukrem, następnie dodać ser i miksować tak długo, aż całość będzie przypominało koktajl, żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wody i dodać do truskawek, wymieszać dokładnie. Śmietanę ubić i ostrożnie połączyć z masą truskawkową, odstawić do lodówki, aby troszkę zgęstniało.Jeden płat ciasta ponownie ułożyć w formie w której piekliśmy ciasto i wylać na nim gęstniejącą masę serową i przykryć drugim plackiem, odstawić do zastygnięcia. Po zastygnięciu ciasta pokroić je na porcje. 1 szklankę śmietany ubić z cukrem pudrem i śmietan- fiksem, następnie ozdobić nią każdą porcję ciasta i udekorować truskawkami.