Sposób przygotowania:
Trzy bit orzechowy
Ciasto: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem, następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy włoskie mielone, bułkę tartą wymieszać. Piec na dużej blasze 25/36 w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Wystudzić i przekroić na pół. Masa: W pół szklanki mleka rozmieszać budynie waniliowe. Resztę mleka zagotować z cukrem do gotującego wlać budyń waniliowy. Ugotować krem. Wystudzić i zimny połączyć z utartą na puch margaryną. Masa śmietanowa: Śmietankę ubić, dodać tężejącą galaretkę cytrynową rozpuszczoną w pół szklanki wody. Przełożenie ciasta trzy bit: Ciasto -połowa mas -ciasto -reszta masy -herbatniki -masa krówkowa -herbatniki -masa krówkowa -herbatniki -masa śmietanowa -posypać kakao.