Sposób przygotowania:
Tygrysek 3
Ciasto jasne: Do miski wsypać mąkę dodać cukier jajko i margarynę startą na tarce - zagnieść ciasto, owinąć je w folię i wstawić do zamrażarki na kilka godzin.Ciasto ciemne: Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę , dodać śmietanę oraz sodę z kakao. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z ciastem.Ciasto jasne wyjąc z zamrażarki i zetrze na tarce do ciasto ciemnego. Delikatnie wymieszać i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok godziny.Masa: 1 szklankę mleka zagotować z cukrem , a w 1 szklance mleka rozmieszać mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenna - wlać do gotującego się mleka z cukrem. Ugotować gęsty budyń i odstawić do ostygnięcia. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę , dodać zimny budyń.Przełożenie : Na ciasto wyłożyć masę a na masę tężejące galaretki zrobione według przepisu na opakowaniu.