Sposób przygotowania:
Tygrysek- ciasto składane
Rolada- białka ubić na sztywno dodając po trochu cukier i po jednym żółtku. Na końcu dodać mąkę, wymieszać, przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180'C przez 25 -30 min. Wyjąć, gorące zwinąć z papierem lub ściereczką Zimną roladę delikatnie wyjąć z papieru i posmarować marmoladą. Ponownie zwinąć. Ciasto kruche- Ze składników zarobić kruche ciasto, podzielić na dwie części. Jedną rozwałkować i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posmarować powidłami . Masa makowa- wszystkie składniki przesmażyć w garnuszku Resztę ciasta rozwałkować, wyciąć krążki, nakładać po trochu masę makowa i zlepiać pierogi. Układać na cieście z powidłami. Całość piec w 200'C przez 15-20 min. Ciasto wyjąć i wystudzić. Masa budyniowa- budyń ugotować na mleku, wystudzić. masło utrzeć z cukrem pudrem dodając porcjami zimny budyń. Masę wyłożyć na ciasto z pierogami. Roladę pokroić w plastry mniej-więcej takiej samej wielkości, ułożyć na masie budyniowej. Pomiędzy rolady ułożyć kawałki brzoskwiń. Galaretki rozpuścić w trzech szklankach wody i tężejące wylać na wierzch ciasta z roladkami. Całość schłodzić.