fanatic1125

fanatic1125

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Tymbaliki z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wartość kaloryczna 1 porcji 250 kcal

Tymbaliki z indykiem

Składniki:

Tymbaliki z indykiem

 

Sposób przygotowania:

Tymbaliki z indykiem
Filet i szyje indycze opłucz, zalej w garnku 2,5 l wody, dodaj liść i ziele, gotuj na małym ogniu. Marchwie obierz (nie krój), dodaj do garnka, wsyp przyprawę typu wegeta, gotuj aż zmiękną. Mięso i marchew wyjmij, ostudz, pokrój w kostkę, szyję obierz z mięsa. Wywar przecedz, do gorącego wsyp żelatynę, mieszaj, niech się rozpuści. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do żelatyny razem z mięsem i marchwią. Pieczarki pokrój na kawałki, dodaj do wywaru. Gdy zacznie tężeć, wlej do małych foremek i postaw w chłodnym miejscu, by zastygł.