Sposób przygotowania:
Udka indyka z warzywami.
Skorke z udek lekko zdejmujemy tak aby mieso dokladnie skropic sokiem z cytryny.Nastepnie sypiemy vegeta,rozmarynem,tymiankiem,koperkiem i pieprzem.Nakladamy skorke aby zakryc mieso i powtarzamy czynnosc z sokiem z cytryny i przyprawami.Blaszke z piekarnika wykladamy folia spozywcza i wysmarowac maslem tak grubiej.Wkladamy przyprawione udka w tym czasie jak mieso "przechodzi"przyprawami obieramy ziemniaki i kroimy w kostke, pomidory i baklazan myjemy i kroimy w kostke. Dodajemy warzywa do miesa i powtarzamy czynnosc z przyprawami nalezy dokladnie posypac warzywa aby po wyjeciu juz gotowej potrawy nie doprawiac.Przykrywamy folia spozywcza tylko tak aby nam sie nie przypalalo z zewnatrz i wstawiamy do piekarnika uprzednio nagrzanego na 200 stopni na dol.Moj piekarnik piekl ok 1 godz.Przed koncem zmniejszylam temp.i odkrylam aby sie skorka przypiekla .