Sposób przygotowania:
Udka z kolorową panierką.
Udka po opłukaniu, odstawić na sitku lub durszlaku, aby obciekły a następnie natrzeć je solą, kolorowymi ziarenkami pieprzu utłuczonymi w moździeżu, obranymi i zmiażdżonymi ząbkami czosnku oraz ziarnami sezamu białego i czarnego. Przedtem jednak rozsmarować pędzelkiem silikonowym udka, aby sezam nie opadał. Wstawić udka w durszlaku do lodówki lub przełożyć je do miski nakryć talerzem. Wstawić na 3-4 godzin do lodówki, aby przeszły przyprawami. Rozgrzać piekarnik do 180-190 st. C. nalać olej na blachę i odczekać, aż zacznie pryskać. Wtedy to otworzyć drzwiczki piekarnika i ostrożnie układać udka na blasze. Piec ok. godziny, obracając na drugą stronę udka szczypcami lub widelcem. Po upieczeniu wyjąć blachę z zawartością, piekarnik wyłączyć i odwietrzyć. Udka przełożyć na płaskie talerze lub półmisek i podawać z ziemniakami z wody utłuczonymi z zieleniną, nakładanymi gałkarką na talerz.