Sposób przygotowania:
W-zetka od Marzenki
margarynę utrzeć z cukrem ,dodać roztarte żółtka.Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia oraz sodą i kakao.Dodać do masy żółtkowej.Na końcu dodać pianę ubitą z białek z szczyptą soli. Foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułkę.Wlać ciasto i piec ok.40 minut w temperaturze ok,170-180 stopni. Upieczone ciasto ostudzić i przekroić na 2 połówki. Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej , przegotowanej wody.Po ok,10 minutach rozpuścić ja na małym ogniu i ostudzić.W tym czasie ubić śmietanę z cukrem pudrem i dodać tężejącą żelatynę. Spodnią część ciasta posmarować dżemem z czarnej porzeczki i wyłożyć śmietanę i położyć drugą część ciasta.Lekko docisnąć.Wierzch posmarować polewą czekoladową i zrobić kreski z białej polewy.Póki jeszcze jest płynne, nożem zrobić fale ,w jedna i druga stronę pociągając tępa strona noża.