Sposób przygotowania:
Warkocz francuski z brokułami i kurczakiem
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w drobną kostkę, Przesmażamy na suchej patelni ze sporą dawką przyprawy gyros. Brokuł gotujemy na parze albo w osolonej wodzie. Na parze ok 10 minut od zagotowania wody. W osolonej wodzie 5-10minut. Studzimy zarówno brokuły, jak i kurczaka. Rozkładamy płat ciasta francuskiego. Na środek wykładamy kurczaka, na to brokuły, posypujemy serem. (Farsz zajmuje ok 30% naszego ciasta) Ciasto nacinamy po bokach. Prawą i lewą stronę na tyle samo pasków. Zaplatamy na przemian nasze paski. Wszystko smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem. Układamy warkocz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (obowiązkowo) i wkładamy do piekarnika na ok 20-25 minut - temperatura 220 stopni. Z ustawieniem góra i dół. Czas pieczenia, w zależności od piekarnika tak naprawdę. W każdym bądź razie do zarumienienia się.