Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Warstwowo, kolorowo i smacznie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka, która powstała z końcówek warzyw- pyszna dzięki prostemu vinegretowi

Warstwowo, kolorowo  i smacznie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Warstwowo, kolorowo i smacznie

 

 

Sposób przygotowania:

Warstwowo, kolorowo i smacznie
Sałatę salonovą dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody, rozrywamy na mniejsze kawałki. Rozsypujemy na dnie szerokiej miski. Pomidory dokładnie myjemy, kroimy w półtalarki. Ogórki obieramy, kroimy w cienkie plasterki, rozsypujemy wraz z pomidorami na sałacie. Przykrywamy warstwą rukoli, którą posypujemy pokrojoną w cienkie paseczki papryką o długości około 1,5-2 cm. Olej mieszamy z octem winnym i miodem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Vinegretem polewamy warzywa. Przybieramy pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami cherry, fetą w kostce oraz odsączonymi z zalewy oliwkami.
Warstwowo, kolorowo  i smacznie
Sałatę salonovą dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody, rozrywamy na mniejsze kawałki. Rozsypujemy na dnie szerokiej miski. Pomidory dokładnie myjemy, kroimy w półtalarki. Ogórki obieramy, kroimy w cienkie plasterki, rozsypujemy wraz z pomidorami na sałacie.
Warstwowo, kolorowo  i smacznie
Przykrywamy warstwą rukoli, którą posypujemy pokrojoną w cienkie paseczki papryką o długości około 1,5-2 cm.
Warstwowo, kolorowo  i smacznie
Olej mieszamy z octem winnym i miodem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Vinegretem polewamy warzywa.

Tagi:

sery sałata ser