Sposób przygotowania:
Warzywne uszka z mięsem
Do garnka wrzycamy około 2 łyżek masła lub margaryny i rozpuszczamy. Paprykę obieramy i kroimy w kosteczkę, to samo robimy z cukinią, wrzucamy do dużego garnka razem z kiełkami soi. Dodajemy cebulę pokrojoną w plasterki oraz 2 ząbki czosnku posiekanego w kosteczkę a 2 w całości Zioła- wedle własnego uznania( im więcej świeżych tym lepiej). Do tego jeszcze dorzucamy kostkę rosołową knorr i gotujemy na małym ogniu aż zmięknie, wlewamy na samym początku pół szkalnki wody po dalszym gotowaniu uznacie czy dodać jeszcze wody czy nie. Uszka natomiast gotujemy w osobnym garnku ale nie według ich przepisu tylko wyciągamy niedogotowane i przerzucamy do naszego warzywniaka tam się bez problemu dogotują. Nie muszę chyba przypominać o umytych warzywach i o dobrze "wypatroszonej" papryce i cukini. Smacznego
Sarenka
gfm
mania
barbi32