gfm

gfm

Kucharz
[Przepisów: 7]

Warzywne uszka z mięsem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Najlepiej użyć do tego świeżych warzyw i ziół.

Warzywne uszka z mięsem

Składniki:

Warzywne uszka z mięsem

 

  • 3x Papryka słodka różne kolory
  • Uszka z mięsem 1 lub 2 opakowania
  • Kiełki soi
  • Cukinia
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 małe cebule
  • 1kostkęrosołowe Knorr
  • 1 szklanka wody
  • Oregano świeże( jak nie to kamisa najlepiej)
  • Majeranek świeży( jak nie to kamisa najlepiej)
  • Zioła prowansalskie( najlepiej kamisa)
  • Cząber( najlepiej kamisa)
  • Pieprz i sól
  • Margaryna bądź masło
  • Śmietana 18%

Sposób przygotowania:

Warzywne uszka z mięsem
Do garnka wrzycamy około 2 łyżek masła lub margaryny i rozpuszczamy. Paprykę obieramy i kroimy w kosteczkę, to samo robimy z cukinią, wrzucamy do dużego garnka razem z kiełkami soi. Dodajemy cebulę pokrojoną w plasterki oraz 2 ząbki czosnku posiekanego w kosteczkę a 2 w całości Zioła- wedle własnego uznania( im więcej świeżych tym lepiej). Do tego jeszcze dorzucamy kostkę rosołową knorr i gotujemy na małym ogniu aż zmięknie, wlewamy na samym początku pół szkalnki wody po dalszym gotowaniu uznacie czy dodać jeszcze wody czy nie. Uszka natomiast gotujemy w osobnym garnku ale nie według ich przepisu tylko wyciągamy niedogotowane i przerzucamy do naszego warzywniaka tam się bez problemu dogotują. Nie muszę chyba przypominać o umytych warzywach i o dobrze "wypatroszonej" papryce i cukini. Smacznego