Sposób przygotowania:
wątróbka duszona z pieczarkami
wątróbkę zamoczyć w mleku, opłukać i osączyć. Marchwe, pietruszkę i seler obrać pokroić w paski lub zetrzećna grubszej części tarki cebule pokroić w półplastry (półksiężyca) obrane pieczarki pokroić w kostkę wątróbkę obtoczyć w mące, krótko smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu wyjąć ją z patelni a następnie smażyć na tym tłuszczu warzywa aż będą półtwarde na drugiej patelni smażyć pieczarki na maśle (nie solić) następnie wątróbkę i pieczarki dodać do warzyw dusić pod przykryciem 15-20minut podlać bulionem z kostek i zaprawić śmietaną.
świetnie smakuje z surówką z kiszonej kapusty+ ziemniakami:)
świetnie smakuje z surówką z kiszonej kapusty+ ziemniakami:)