Sposób przygotowania:
Domowy wegański bigos
Do naczynka lub szklanki przekładamy grzyby i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na cała noc. Do misy multicookera wlewamy oliwę i pokrojona w piórka cebulę. Ustawiamy funkcję FRY/SMAŻENIE i czas przygotowania 15 minut. Podsmażamy cebulę żeby się zeszkliła i zarumieniła. Po około 10 minutach do misy wrzucamy kapustę kiszoną wraz z jej sokiem. Przemieszać i zamknąć pokrywę do końca pracy programu. Otworzyć misę, dolać wodę, grzyby wraz z wywarem, koncentrat i posiekaną kapustę. Dodać także wszystkie wymienione w przepisie przyprawy. Przemieszać i zamknąć pokrywę. Tym razem ustawić opcję STEW/DUSZENIE i czas 1 godzina. Po jakiś 15 minutach otworzyć pokrywę i ponownie przemieszać. zamknąć pokrywę. Na 10 minut przed końcem dorzucić śliwki i przemieszać. Zamknąć pokrywę i poczekać do końca pracy programu. Gotowe.