Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Wiejski pasztet z wieprzowiny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smakuje tak jak wygląda...

Wiejski pasztet z wieprzowiny

Składniki:

Wiejski pasztet z wieprzowiny

 

 

Sposób przygotowania:

Wiejski pasztet z wieprzowiny
Schab i wątrobę opłukać, posiekać lub raz zemleć. Polać winem, posypać pieprzem, solą i gałką. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Masę mięsną wymieszać z cebulą, czosnkiem i natką, wbić jajka, dodać mąkę wymieszaną z mlekiem, wyrobić, przyprawić solą, pieprzem i gałką. Formę pasztetową wyłożyć słoniną pokrojoną na plasterki i ułożyć masę mięsną. Formę z pasztetem wstawić do naczynia z wodą i piec 1,5 godziny w temperaturze 180 st.C. Pasztet ostudzić.