Sposób przygotowania:
Wielkanocne rogaliki
Margarynę stopić i wystudzić. Do mąki wsypać drożdże, dodać sól, gałkę muszkatołową, mleko wymieszane z 3 żółtkami. Wyrobić gładkie ciasto, następnie dodawać stopniowo margarynę ciągle wyrabiając. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, gdy podwoi swoją objętość, podzielić na 10 równych części. Każdy kawałek ciasta rozwałkować na koło o średnicy 12 cm, ułożyć wystudzone jajko, ciasto zwinąć w rogalik. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć rogaliki, każdy posmarować rozmąconym jajkiem i posypać gruboziarnistą solą. Rogaliki pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ½ godziny, gdy wyrosną wstawić do piekarnika i piec około 15 minut. Piekarnik gazowy: temp. 190º C (powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 190º C (powinien być podgrzany) Rada kuchni Dr. Oetkera: Rogaliki podawać z ketchupem lub innym sosami.
majgrz11maja
msewka
Paola
http://www.oetker.pl/28458c36ba353db16d20919582cd6305/pid/5cbe2b24d862fc168d08edf58ab05e2f
astra
Pani Tereska pracuje w tej firmie :) nie ma tu zadnego plagiatu
Paola
Nic o plagiacie nie wspomniałam ;)
Zauważyłam to już po wysłaniu, gdy w profilu powiększyłam zdjęcie Pani Tereski i "pokazał" się znaczek DrOetker :)
olciaky