Sposób przygotowania:
Wielokolorowe ciasto
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier, żółtka, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, olej i wodę. Masę rozlewamy do 3 miseczek po równo. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej mak a do trzeciej wiórki kokosowe. Każdą masę z dodatkiem osobno mieszamy. Wylewamy kolejno masy na przygotowaną dużą blaszkę masę z kakao, z makiem i wiórkami kokosowymi. Pieczemy do suchego patyczka ok 40 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy i kroimy na połowy . Galaretki rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody (ok 3/4szkl). Przestudzamy lekko i łączymy powoli ze serem. wykładamy na spodnią część placka na przekrojone ciasto. Żelatynę rozmieszujemy w małej ilości gorącej wody i lekko schładzamy. Śnieżkę wsypujemy do mleka i ubijamy. Na koniec dodajemy żelatynę. Wykładamy na masę serową i przykrywamy drugą połową ciasta. Lekko dociskamy i polewamy polewą czekoladową. Odstawić do stężenia obu mas.
marietta
katarzynka455
Milo mi :))dziękuję i pozdrawiam:))
marietta
katarzynka455
dziękuję:)