Sposób przygotowania:
Wieprzowina w porach
Kroję mięso w plastry, a następnie w kostkę. Siekam grubo jedną cebulę. W rondlu rozgrzewam olej, wrzucam mięso. Smażę na dość dużym ogniu ciągle mieszając. Gdy się lekko przyrumieni, wsypuję cebulę i smażę 5 minut. Następnie wsypuję mąkę, dodaję wszystkie przyprawy i posiekany czosnek. Wlewam szklankę wody, przykrywam szczelnie i duszę na małym ogniu przez godzinę. Od czasu do czasu sprawdzam, czy jest dość płynu i w miarę potrzeby dolewam gorącej wody. Kroję w grube plasterki oczyszczone i umyte pory. Siekam grubo cebulę, otwieram puszkę z pomidorami. Rozgrzewam w rondlu masło, wsypuję cebulę i pory, smażę na małym ogniu przez 10 minut. Gdy wieprzowina jest prawie miękka, dodaję pomidory i śmietanę. Przekładam do rondla cebulę i pory. Zdejmuję pokrywkę, gotuję gulasz jeszcze przez kwadrans. .
jarek-energy
sandra200
cremebrule