Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Wieprzowina w sosie pieczarkowym.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane mięso podawać z ryżem lub kaszą ugotowaną na sypko.

Wieprzowina w sosie pieczarkowym.

Składniki:

Wieprzowina w sosie pieczarkowym.

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w sosie pieczarkowym.
Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w słupki i zrumienić na rozgrzanej oliwie. Następnie wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Do cebuli z mięsem dodać pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w słupki paprykę, dusić pod przykryciem przez kilka minut. Mąkę, imbir i sos sojowy wymieszać z 1/2 szkl wody, połączyć z mięsem, dodać osączoną z zalewy fasolę i gotować aż sos zgęstnieje. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.