Sposób przygotowania:
Wieprzowina w ziołach i duszona kapusta
Przyprawy wymieszać na talerzu oprócz kosteczki Knorr. Mięso przeciąć na 3 kawałki i opanierować w przyprawach. Odłożyć na ok 2 godz. Tłuszcz rozgrzać położyć kawałki mięsa i przyrumienić ze wszystkich stron. W rondlu do duszenia podlać ok 3/4 szkl wody lub bulionu, włożyć mięso, posypać pokruszoną kosteczką Knorra. Dusić pod przykryciem do miękkości.. Na koniec po wyjęciu mięsa sos zagęścić odrobiną mąki kukurydzianej
Kapustę pokroić w kostkę, sparzyć we wrzątku i odcedzić. W garnku rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulkę i przyrumienić, dodać kapustę przemieszać i dodać odrobinę wody na dno. Dodać przyprawy, sól, pieprz, jałowiec i kminek . poddusić ok 10 min. Dodać pokrojone pomidory, dusić jeszcze ok 10 min.
Kłaść porcje kapusty na talerz, na kapuście ułożyć kawałek mięsa i polać sosem. Podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniaczkami.
Kapustę pokroić w kostkę, sparzyć we wrzątku i odcedzić. W garnku rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulkę i przyrumienić, dodać kapustę przemieszać i dodać odrobinę wody na dno. Dodać przyprawy, sól, pieprz, jałowiec i kminek . poddusić ok 10 min. Dodać pokrojone pomidory, dusić jeszcze ok 10 min.
Kłaść porcje kapusty na talerz, na kapuście ułożyć kawałek mięsa i polać sosem. Podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniaczkami.