Sposób przygotowania:
Wieprzowinka po chińsku z ryżem
Mięso myjemy ,kroimy w drobną kostkę skąłdniki marynaty łączymy ze soba i zalewamy mięso. Marynować 30 minut.Czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy do mięsa łącznie z pokrojoną drobno cebulką i marchewką po czym dodajemy około 3 łyżki oleju i dusimy.W między czasie kroimy w łupki paprykę dodajemy do podduszonego miesa ,doprawiamy przyprawami do smaku ,jęsli będzie mięso za suche dodajemy 1 szklankę wody i dusimy do miękkości mięsa,cały czas mieszając. Gdy mięso bedzie prawie gotowe wlewamy sok z pomarańczy ,miód i koncentrat pomidorowy ,zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną ,dodajemy pod koniec pokrojony drobno ananas,gotujemy jeszcze około 1 minuty po czym zestawiamy z ognia.Sos jest gotowy. W między czasie gotujemy na sypko ryż tak jak w przepisie na opakowaniu .Danie podawać gorące.