Sposób przygotowania:
Wiosenna potrawka warzywna
Bób rozmrozić. Cebulki perłowe oczyścić, opłukać i pokroić na połówki. Selera oczyścić, umyć i pokroić na plasterki. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w grube plasterki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na małe cząstki. Fasolę osączyć z zalewy i opłukać. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, seler, marchewkę i ziemniaki. Smażyć 5minut. Wlać bulion, dodać fasolę i sos sojowy, zagotować. Zmniejszyć ogień, przykryć, gotować 12minut. Dodać bób, doprawić solą i pieprzem, gotować 3minuty. Kapustę poszatkować bez głąbu. Dodać do potrawki, gotować 5minut. Mąkę kukurydzianą zmiksować z 2 łyżkami wody, dodać do potrawki, dokładnie wymieszać. Gotować 5 minut ciągle mieszając.Zdjąć z ognia i podawać.