Sposób przygotowania:
Wiosna cz.3
Zaczynamy oczywiście od umycia warzyw , podzielenia brokuła i kalafiora na małe różyczki i gotujemy je w osobnych garnkach - wrzucamy na osoloną wrzącą wodę , do kalafiora dodajemy łyżeczkę ziarenek smaku ziołowych.Ziemniaki obieramy dokładnie i gotujemy w całości w osolonej wodzie.Odcedzamy , dodajemy kostkę cebulkę oraz koperek i odrobinę masełka czosnkowego.Nasze sznycelki z indyka najpierw rozbijamy , solimy , pieprzymy i smarujemy odrobiną oliwy z oliwek.Smażymy na elektrycznym grillu z obu stron przez chwilę , następnie przekładamy je na tackę , układamy na nie plasterki sera wędzonego i zapiekamy przez 5 minut w piekarniku.Ziemniaczki przed podaniem możemy podsmażyć lekko na oliwie z oliwek , to samo z warzywami.I smacznego
msewka
eli_555
A.B.