Sposób przygotowania:
Wiosna wiosna , wiosna ach to Ty :)
Zaczynamy od umycia schabu , osuszenia go ręcznikiem kuchennym papierowym , każdy z plasterków rozbijamy tłuczkiem z obu stron , solimy i pieprzymy i obtaczamy w mące z pełnego przemiału. Smażymy na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła z obu stron aż schab się zarumieni , następnie przekładamy go do garnka , a na oliwę wrzucamy pokrojoną w plasterki cebulkę , podsmażamy przez chwilę , a następnie przekładamy do schabu razem z tłuszczykiem.Zalewamy wodą i dodajemy kostkę mięsną , dusimy na średnim gazie około 45 minut , na końcu sosik możemy zagęścić mąką z pełnego przemiału czyli bierzemy około 3 łyżeczek mąki , mieszamy z wodą letnią w małej szklaneczce tak aby nie było grudek i następnie dodajemy do naszego mięska. Ziemniaczki gotujemy w osolonej wodzie , obrane , a na gotowe ziemniaczki kruszymy kostkę smażonej cebulki.Mizeria jest prosta : warzywa myjemy , kroimy drobno w plasterki , solimy odrobinę , odstawiamy i czekamy aż woda wycieknie z ogórków - odsączamy , a następnie mieszamy z jogurtem i pieprzem.Dekorujemy koperkiem drobno posiekanym.Smacznego
luna
Jojo
Babciagramolka
msewka
Ja mam zapas kosteczek, też bardzo lubię jej dodatek.Fajny wiosenny obiadek.5
Natala1210
Chupnięta