Sposób przygotowania:
Wiśniowiec 2
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu delikatnie wmieszać pianę z ubitych białek. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Przelewamy je na blaszkę, a na nie ciasto jasne.na wierzch równomiernie rozkładamy wiśnie. Pieczemy. Krem budyniowy: Z mleka, mąki pszennej, mąki ziemniaczanej, cukru,cukru waniliowego, żółtek gotuejmy budyń. Masło ucieramy, dodajemy przestudzony budyń. Masa śmietankowa: Żelatynę i galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szklance wody. Śmietanę ubijemy z cukrem, stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę. Przedkładamy: ciasto z wiśniami-masa śmietankowa-krem budyniowy-polewa.