Sposób przygotowania:
Włoska minestrone, czyli zupa jarzynowa
W garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i czosnek. Po chwili dodać pokrojoną marchewkę i smażyć pod przykryciem przez około 5 minut. Po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, bulion, przyprawy oraz całe łodygi selera i bazylii. Sparzone wrzątkiem pomidory, obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić i dodać do zupy. Całość gotować pod przykryciem na małym ogniu. Dziesięć minut przed końcem gotowania dodać pokrojoną fasolkę szparagową, a 5 minut później cukinię. Wyjąć łodyżki bazylii i selera. Ugotować makaron według zaleceń na opakowaniu i dodać do zupy, dodać przecier pomidorowy, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Zupę zdjąć z ognia i dodać posiekaną natkę pietruszki.
zbysiowa
edytaha
A jeszcze lepiej smakują jak w taki upalny dzień ktoś je dla nas ugotuje :D
anemon
I to jest rozwiązanie idealne, a poza tym zawsze można sobie pomarzyć.